Over Praktijk Zonnevlecht

Wil jij ontspannen en jezelf ontmoeten?

Je mag waarnemen zonder oordeel en zonder er iets mee te willen

Waarom Praktijk Zonnevlecht?

Waarom heb ik gekozen voor de naam Praktijk Zonnevlecht? Is het vanwege de betekenis van het 3e chakra, de Manipura? Is het omdat het buikgebied mij intrigeert? Of is het de betekenis van de woorden zon en vlecht welke mij inspireren?
Het antwoord op de laatste 3 vragen is volmondig ‘ja’. Hieronder kun je lezen waarom. 

Zonnevlecht Chakra

Het 3e chakra ook wel Manipura of Solar Plexus genoemd bevindt zich net boven je navel, hij is verbonden met de kleur geel, het element vuur en correspondeert met het spijsverteringsstelsel.

Het zonnevlecht chakra is het centrum dat je vitaal en zonnig houdt. Wanneer dit chakra goed werkt voel je je in harmonie met jezelf, je voelt je helder, vreugdevol en krachtig. Dit zorgt ervoor dat je jouw energie om kunt zetten in acties.

Wanneer dit chakra uit balans is kun je je onzeker en ontevreden voelen een knoop in je maag ervaren. Je kunt veel piekeren, jezelf bekritiseren en moeite hebben om keuzes te maken.

Het buikgebied

Ons buikgebied is een kwetsbare plek waar veel organen liggen, waar onze stroom van levensenergie (Chi) samenkomt en waar spanning, zorgen en stress vaak opgeslagen worden. Juist daarom vind ik de aanraking en aandacht voor dit gebied zo belangrijk.

Spanning in het buikgebied kan voor veel klachten zorgen, niet alleen klachten in de buik maar ook in benen, bekken, onderrug, nek en schouders. Door het buikgebied te masseren kan er ruimte ontstaan. Zachtheid en ontspanning laten zich zien en jouw levensenergie kan weer vrijuit stromen.

Zon & Vlecht

De zon is een bron van positieve, krachtige energie. Het maakt zichtbaar wat gezien mag worden zodat we leren wie we zijn en welke mogelijkheden we hebben. Zo kunnen we onze horizon verbreden. Dit geeft vrijheid en stimuleert je persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je wilskracht, levenslust en een onbevangen geluksgevoel.

Vlecht staat voor mij voor verbinden, kracht en stevigheid. Verbinding voelen met mensen maakt mij blij, als de mensen verbinding voelen met zichzelf maakt mij dat nog blijer. Vanuit verbinding met jezelf kun je je krachtig voelen en dat geeft je stevigheid om gegrond je leven te leven waar jij van droomt.

"Geduld en vertrouwen laten mij leven in het moment"

Wie is Angelique?

Mijn naam is Angelique en ik heb er mijn missie van gemaakt om anderen te helpen. Voorheen deed ik dat vanuit de facilitaire wereld, nu doe ik dat door mensen in contact te brengen met hun eigen lichaam en gevoel. 

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen

Vol hoofd

Ik heb zelf ervaren hoe het is om vooral vanuit mijn hoofd te leven. Zowel zakelijk als privé gingen mijn gedachten continue over wat ik nog niet gedaan had óf wat ik nog kon doen in de tijd die er nog ‘over’ was. Mijn hoofd liep langzaam vol en ik ervoer steeds meer lichamelijk klachten. Ik dacht wel, dit moet anders en ik probeerde ook echt met man en macht om het anders aan te pakken. Wat ik alleen niet doorhad, is dat mijn lichaam schreeuwde om rust. Ik was te ver gegaan en opgebrand, burn-out. Al het móeten loslaten, luisteren naar de behoefte van mijn lichaam én geduld en vertrouwen hebben was hetgeen wat op dat moment het allerbelangrijkste was. Dat was een flinke uitdaging en is dat soms nog steeds.

Aanraking

Tijdens mijn eigen reis in het herontdekken van mezelf, ben in contact gekomen met diverse hulpverleners. Tijdens de sessies bij een haptonoom en een massagetherapeut heb ik door bewuste aanraking contact leren maken met mijn lichaam. Ik ontdekte hoe belangrijk het is om te luisteren naar mijn lichaam, het kan mij zoveel vertellen, waar ik mij eerder niet bewust van was. Er ontstond een proces van innerlijke groei, waardoor ik dichter bij mezelf ben gekomen. Aanraking nodigt uit om te voelen, te ontdekken, te ervaren, los te laten en te helen. Dit is wat ik dolgraag door wil geven aan anderen.

HOLOS Academie

Bij Holos Academie voor Massagetherapie, heb ik de opleiding tot Holistisch Masseur afgerond. Gedreven om meer mensen te begeleiden in het leren voelen en dichter bij zichzelf te kunnen komen, heb ik de opleiding tot massagetherapeut bij Holos voortgezet. Een mooie en diepgaande HBO opleiding, waar naast de massagetechnieken en medische basiskennis ook veel aandacht besteed wordt aan persoonlijke en therapeutische ontwikkeling. Het motiveert en inspireert mij om mezelf te blijven ontwikkelen en zo anderen verder te kunnen helpen in hun persoonlijke groei. Sindsdien heb ik diverse cursussen en nascholingen gevolgd en is Praktijk Zonnevlecht voor Massage en Bewustwording geboren.

Jij bent degene die bepaalt welke richting je opgaat