Over Angelique

Wil jij ontspannen en jezelf ontmoeten?

Je mag waarnemen zonder oordeel en zonder er iets mee te willen

Praktijk Zonnevlecht

Alles is vervlochten met elkaar en mag zichtbaar zijn. Graag begeleid ik jou om terug te keren naar jou kern, jou centrum van levensenergie. Zodat je van daaruit uit mag stralen wie je werkelijk bent. 

Zonnevlecht Chakra

Het 3e chakra ook wel Manipura of Solar Plexus genoemd bevindt zich net boven je navel, hij is verbonden met de kleur geel, het element vuur, geeft jou wilskracht en correspondeert met het spijsverteringsstelsel.

Het zonnevlecht chakra is het centrum dat je vitaal en zonnig houdt. Wanneer dit chakra goed werkt voel je je in harmonie met jezelf, je voelt je helder, vreugdevol en krachtig. Dit zorgt ervoor dat je jouw energie om kunt zetten in acties en kunt stralen.

Wanneer dit chakra uit balans is kun je je onzeker en ontevreden voelen en een knoop in je maag ervaren. Je kunt veel piekeren, jezelf bekritiseren en moeite hebben om keuzes te maken.

Het buikgebied

Ons buikgebied is een kwetsbare plek waar veel organen liggen, waar onze stroom van levensenergie (Chi) samenkomt en waar spanning, zorgen en stress vaak opgeslagen worden. Juist daarom vind ik de aanraking en aandacht voor dit gebied zo belangrijk.

Spanning in het buikgebied kan voor veel klachten zorgen, niet alleen klachten in de buik maar ook in benen, bekken, onderrug, nek en schouders. Door het buikgebied te masseren kan er ruimte ontstaan. Zachtheid en ontspanning laten zich zien en jouw levensenergie kan weer vrijuit stromen.

Zon & Vlecht

De zon is een bron van positieve, krachtige energie. Het maakt zichtbaar wat gezien mag worden zodat we leren wie we zijn en welke mogelijkheden we hebben. Zo kunnen we onze horizon verbreden. Dit geeft vrijheid en stimuleert je persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je wilskracht, levenslust en een onbevangen geluksgevoel.

Vlecht staat voor mij voor verbinden, kracht en stevigheid. Verbinding voelen met mensen maakt mij blij, als de mensen verbinding voelen met zichzelf maakt mij dat nog blijer. Vanuit verbinding met jezelf kun je je krachtig voelen en dat geeft je stevigheid om gegrond je leven te leven waar jij van droomt.

"Geduld en vertrouwen laten mij leven in het moment"

Wie is Angelique?

Angelique is moeder, ondernemer, partner, dochter en zus. Wie mij kent weet dat ik geniet van rust, de natuur, een goed gesprek én van organiseren, netwerken en van nieuwe koffiespots ontdekken. Graag draag ik een steentje bij in de levensvreugde van mijn medemens. Voorheen deed ik dat vanuit de facilitaire wereld, nu doe ik dat door mensen in contact te brengen met hun eigen lichaam. Daarnaast organiseer ik in ons bedrijfsverzamelpand geregeld netwerkbijeenkomsten én geef ik af en toe nog met veel plezier Barista trainingen.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen

Vol hoofd

Ik heb zelf ervaren hoe het is om vooral vanuit mijn hoofd te leven. Zowel zakelijk als privé gingen mijn gedachten continue over wat ik nog niet gedaan had óf wat ik nog kon doen in de tijd die er nog ‘over’ was. Mijn hoofd liep langzaam vol en ik ervoer steeds meer lichamelijk klachten. Ik dacht wel, dit moet anders en ik probeerde ook echt met man en macht om het anders aan te pakken. Wat ik alleen niet doorhad, is dat mijn lichaam schreeuwde om rust. Ik was te ver gegaan en opgebrand, burn-out. Al het móeten loslaten, luisteren naar de behoefte van mijn lichaam en daarnaast geduld en vertrouwen hebben was hetgeen wat op dat moment het allerbelangrijkste was. Dat was een flinke uitdaging én het grootste cadeau dat ik mezelf kon geven. Dit betekent niet dat ik nu ‘verlicht’ door het leven ga. Ook vandaag de dag zijn er de nodige uitdagingen in het moederschap, ondernemerschap en in relaties. Ik nodig mezelf steeds weer uit om naar binnen te keren en van daaruit voor mezelf te zorgen. 

Aanraking

Tijdens mijn eigen reis in het herontdekken van mezelf, ben in contact gekomen met diverse hulpverleners. Tijdens de sessies bij een haptonoom en een massagetherapeut heb ik door bewuste aanraking contact leren maken met mijn lichaam. Ik ontdekte hoe belangrijk het is om te luisteren naar mijn lichaam, het kan mij zoveel vertellen, waar ik mij eerder niet bewust van was. Er ontstond een proces van innerlijke groei, waardoor ik dichter bij mezelf ben gekomen. Aanraking nodigt uit om te voelen, te ontdekken, te ervaren, los te laten en te helen. Dit is wat ik dolgraag door wil geven aan anderen.

HOLOS Academie

Bij Holos Academie voor Massagetherapie, heb ik de opleiding tot Holistisch Masseur afgerond. Gedreven om meer mensen te begeleiden in het leren voelen en dichter bij zichzelf te kunnen komen, heb ik de opleiding tot massagetherapeut bij Holos voortgezet. Een mooie en diepgaande HBO opleiding, waar naast de massagetechnieken en medische basiskennis ook veel aandacht besteed wordt aan persoonlijke en therapeutische ontwikkeling. Het motiveert en inspireert mij om mezelf te blijven ontwikkelen en zo anderen verder te kunnen helpen in hun persoonlijke groei. Sinds in 2019 Praktijk Zonnevlecht voor Massage & Bewustwording geboren is, heb ik dan ook nog diverse verdiepingstrainingen gevolgd. 

Jij bent degene die bepaalt welke richting je opgaat